Kuka

Olen kolmekymppinen toimittaja ja kirjailija, joka on työssään tutkinut erityisesti valtasuhteita, vastarinnan muotoja ja sitä, miten ihmisen toiminta vaikuttaa muuhun eläinkuntaan ja elonkehään. Syksyllä ilmestyvässä esikoisromaanissani Kaiken jälkeen (Into 2021) tutkaillaan luopumisen psykologiaa ja etsitään merkitystä elämälle fossiilikapitalismin todellisuudessa. Pontus Purokurun kanssa kirjoittamani tietokirja Luokkavallan vahtikoirat (Into 2016) käsitteli mediavaltaa ja journalismin keskiluokkaisuutta.

Journalismin parissa olen työskennellyt toistakymmentä vuotta. Enimmäkseen olen kirjoittanut ja kuvannut ay- ja järjestölehdille, mutta myös mm. Voimaan, STT:lle ja Yle Puheelle. Olen harhautunut myös taidekritiikin puolelle ja esseitäni on julkaistu Nuori Voima -lehdessä ja Suomen arvostelijain liiton 70-vuotisjuhlakirjassa Kritiikin ääniä. Kolumneja olen kirjoittanut kymmenille eri medioille. Lisäksi olen opettanut kirjoittamista ja mediakritiikkiä hyvin monenlaisille ryhmille sekä äidinkieltä ammattiin opiskeleville.

Mediakunnan toimittajana olen työskennellyt vuodesta 2019 alkaen. Vuonna 2018 työskentelin Posti- ja logistiikka-alan unionissa Reitti-lehden toimittajana ja viestinnän ammattilaisena. Vuosina 20142016 työskentelin toimittajana Kansan Uutisissa. Vuonna 2015 tein omaa yhteiskunnallista radio-ohjelmaa Yle Puheelle. Vuosina 20092018 työskentelin lisäksi Rakennusliiton nuorisojärjestön Raksanuoret-lehden toimitussihteerinä.

Valmistuin yhteiskuntatieteiden maisteriksi (YTM) tiedotusopista Tampereen yliopistosta vuonna 2013. Toimittajan opinnoissani syvennyin radio- ja televisiotyöhön, luovaan kirjoittamiseen ja dokumenttielokuvaan. Pitkänä sivuaineena luin sosiaalipolitiikkaa.

***

Rakastan Itämerta, talviuintia, tien päällä olemista, hardcore punkkia ja sitä, kun kaupungin valot heijastuvat märältä asfaltilta.

 

Kuva: Nauska
%d bloggers like this: